top of page

Soms... gaat het verkeerd

Soms is het leven niet makkelijk voor bepaalde mensen, Ziekte en tegenslagen zijn dan schering en inslag. We kregen een telefoontje van een persoon die al geruime tijd door zo’n hel gaat. Het grijsje dat er woonde was ‘gevallen” en had zich behoorlijk bezeerd aan zijn pootje. Omdat we in het verleden al contact hadden met deze persoon in verband met het gedrag van de papegaai gingen we er dieper op in waarna een tijdje de eigenaar toegaf dat ze eventjes door het lint ging nadat de papegaai haar gebeten had en ze in een woedebui geslagen heeft. De papegaai werd aan ons afgestaan. Na een bezoek aan en een operatie door Bjorn Geeroms, onze vaste vogelarts, bleek niet alleen het pootje gebroken maar kwam aan het licht dat ook het andere pootje in het verleden al eens gebroken was. Wij verzorgen nu deze,niet echt tamme, kromsnavel en bekijken in de toekomst of hij een nieuw baasje krijgt of verder bij ons blijft.

Waarom wij dit schrijnend verhaal hierboven vertellen willen we graag even uitleggen: Een papegaai is enorm gevoelig voor de geestesgesteldheid en het humeur van zijn/haar baasje. Papegaaieneigenaars zullen wel al gemerkt hebben dat net als ze eens zware hoofdpijn hebben of zich ziek voelen net dan hun vogel enorm veel lawaai lijkt te maken of eens bijt. Als dit lang aanhoudt kan de vogel soms een bron van irritatie worden. Hoe vaak gebeurt het dan niet dat er geroepen wordt, tegen de kooi geslagen of zelfs naar de papegaai. Net op dit gevaar willen we even wijzen. Door dit te doen geraakt de vogel alle vertrouwen in je kwijt en is een goede relatie terug opbouwen een zaak van lange duur. Je dier kan ook gewond geraken.

Wij veroordelen NIET … maar geven de goede raad, voor zowel jezelf als je vogel, om in te grijpen voor het te laat is. Zoek iemand die het even van je kan overnemen voor een tijdje of sta je diertje af voor er ongelukken gebeuren. Ook bij Nally’s Papegaaienopvang is ruimte voor tijdelijke of permanente opvang als je aan rust toe bent of door ziekte even niet voor je papegaai kan zorgen. We kunnen ook op zoek gaan naar een goede thuis voor je kromsnaveltje. Afstand doen van je dier kan soms de grootste daad van liefde zijn voor dit dier!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page