top of page

Hoe het allemaal begon...

Hallo,

Ik stel mezelf even voor.

Mijn naam is Nathalie

Ik ben een erkende papegaaien - gedragstherapeute. Ik geef les en informatie over alle papegaaiensoorten.

Sedert 2012 zijn we erkend als papegaaienasiel en papegaaienopvang.

Samen met mijn man houden en verzorgen wij parkieten, kaketoes en papegaaien.

Wij zorgen ook voor opvang en een nieuwe thuis indien nodig.

De liefde voor papegaaien heb ik al van kinds af. Mijn vader kweekte zelf ook grote parkieten en papegaaien. Het zit toch in de genen denk ik. Ik train , werk en kweek al meerdere jaren met papegaaien en ondervind dat ik van nature heel goed met deze dieren kan omgaan.

Daarom heb ik besloten om mij zo veel mogelijk te verdiepen in en kennis te verwerven over het gedrag van papegaaien en parkiet-achtigen.

Ik heb al verschillende cursussen en seminaries gevolgd over gedragsproblemen van papegaaien.

Wereldwijd wordt er nog maar de laatste 25 jaar ernstig onderzoek naar papegaaiengedrag gedaan. Uit deze studies blijkt dat wij nog heel wat kunnen leren over hun gedrag.

Het zijn geen gedomisticeerde dieren zoals honden en katten; ze worden vaak verkeerd begrepen en behandeld.

Onze passie begon toen wij Jacko, een ernstig geplukte pennant rosella kregen.

Deze vogel was jaren de mascotte in een restaurant waar alle klanten hem frietjes met mayonaise toestopten. Door deze ongezonde en eenzijdige voeding was Jacko nagenoeg al zijn veren kwijtgeraakt.

Op dat moment hadden wij enkel een kanarie-volière. We besloten een stuk aan te bouwen en te voorzien van steviger gaas en na enkele dagen werd dit de nieuwe woonst van Jacko.

Mits een zeer gezonde voeding, veel bewegingsvrijheid, de nodige liefde en aandacht kwam Jacko terug mooi in de veren te zitten. Hij genoot dan ook van zijn laatste levensjaren tot hij op 21-jarige leeftijd is gestorven.

Ondertussen hadden de kanaries plaats gemaakt voor een nieuwe volière die 'kromsnavelbestendig' was. Onze eerste bewoner was een rosé-kaketoe die ons werd toevertrouwd nadat hij zijn vorig baasje had gebeten in de lip. Jammer genoeg was het vertrouwen tussen die twee weg. Kort daarna vonden we een pop voor hem en zo begon ons avontuur met papegaaiachtigen.

We hebben ondertussen al heel wat papegaaien en parkieten opgevangen en een nieuwe thuis bezorgd. Papegaaien die niet meer herplaatst kunnen worden ingevolge ernstige kwalen of gedragsproblemen blijven bij ons .

Zo hebben we edelpapegaaien, kaketoe's en ara's die bij ons een vaste thuis hebben.

Wat begon als hobby, is over de jaren heen uitgegroeid tot een ware passie.

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te

helpen, hen in te lichten hoe hun beestje te begrijpen en samen met hen proberen de (gedrags)problemen van hun papegaaien op te lossen.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page