top of page
Missie

We willen zoveel mogelijk mensen helpen, hen in te lichten hoe hun beestje te begrijpen en samen met hen proberen de (gedrags)problemen van hun papegaaien op te lossen. Daarnaast doen we er alles aan om ze een optimale leefomgeving te bieden.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Nathalie Lycke. Samen met mijn man houden en verzorgen wij parkieten, kaketoes en papegaaien.

De liefde voor papegaaien heb ik al van kinds af. Mijn vader kweekte zelf ook grote parkieten en papegaaien. Ik train, werk en kweek al meerdere jaren met papegaaien en ondervind dat ik van nature heel goed met deze dieren kan omgaan. Daarom heb ik besloten om mij zo veel mogelijk te verdiepen in en kennis te verwerven over het gedrag van papegaaien en parkiet-achtige. Ik heb al verschillende cursussen en seminaries gevolgd over gedragsproblemen van papegaaien.

Ondertussen ben ik een erkende papegaaien - gedragstherapeute. Ook geef ik les en informatie over alle papegaaiensoorten.

 

Ontstaan

Sedert 2012 zijn we erkend als papegaaienasiel en papegaaienopvang. Wij zorgen ook voor opvang en een nieuw thuis indien nodig.

Onze passie begon toen wij Jacko, een ernstig geplukte pennant rosella, kregen. Deze vogel was jaren de mascotte in een restaurant waar alle klanten hem frietjes met mayonaise toestopten. Door deze ongezonde en eenzijdige voeding was Jacko nagenoeg al zijn veren kwijtgeraakt.

Op dat moment hadden wij enkel een kanarie-volière. We besloten een stuk aan te bouwen en te voorzien van steviger gaas en na enkele dagen werd dit de nieuwe woonst van Jacko. Mits een zeer gezonde voeding, veel bewegingsvrijheid, de nodige liefde en aandacht kwam Jacko terug mooi in de veren te zitten. Hij genoot dan ook van zijn laatste levensjaren tot hij op 21-jarige leeftijd is gestorven.

We hebben ondertussen al heel wat papegaaien en parkieten opgevangen en een nieuwe thuis bezorgd. Papegaaien die niet meer herplaatst kunnen worden ingevolge ernstige kwalen of gedragsproblemen blijven bij ons. Zo hebben we edel papegaaien, kaketoe's en ara's die bij ons een vaste thuis hebben.

Wat begon als hobby, is over de jaren heen uitgegroeid tot een ware passie.

Wilt u ons graag steunen?

Informatie over hoe u ons kan helpen kan je hier vinden.

DE OPVANG

Bekijk hieronder hoe het allemaal begon...

bottom of page